Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Για τον ρόλο του TVXS στον διάλογο και την δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Πρωτοβουλίας ''ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ
για τον ρόλο του TVXS στον διάλογο και την δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως, ο καμπούρης γέρος δεξιοτέχνης στο σκάκι, κινεί τα χέρια της κούκλας στο σκάκι για να κερδίζει αυτός πάντα, (στην μεταφορά του Β. Μπένγιαμιν για την κριτική του στον 'ιστορικό υλισμό'), στην περίπτωση του TVXS οι κινήσεις στην κρίσιμη πολιτική συγκυρία, όπως την αντιλαμβάνονται οι υπεύθυνοι του site, είναι μεταφορικά οι κινήσεις του καμπούρη γέρου μέσω της κούκλας όχι όμως στην ιδεολογική κριτική στάση του έναντι του 'ιστορικού υλισμού'.

Πως θα μπορούσαν άλλωστε να υιοθετήσουν τίποτα άλλο πέραν της τεχνικής του κρυμμένου καμπούρη που κινεί τα νήματα και της κούκλας που υπακούει - αλλά μιας επιδιωκόμενης νίκης της αντι-διαλεκτικής, της σιωπής, εν τέλει της νίκης του κομματικού ιερατείου και της κομματικής γραφειοκρατίας, της αντιδημοκρατικής εκπροσώπησης έναντι της δυναμικής μιας κριτικής ριζοσπαστικής σκέψης.

Το ανωτέρω δεν συνιστά "ιδεολογική καθαρότητα" αλλά αναγκαία ιστορική κίνηση των ιδεών και του διαλόγου.

Προσπαθούν να νικήσουν πάνω στην εχθρότητα σε κάθε ενάργεια της πολιτικής και διαλεκτικής σκέψης, υπέρ της αδράνειας, του εκχυδαϊσμού της σκέψης και του αγώνα, με το παράδειγμα της άδειας κατσαρόλας των πολιτών που πεινάνε και που δεν έχει θέση η "ιδεολογική καθαρότητα".
Προσπαθούν επίσης, σε μια θλιβερή απόπειρα ταύτισης με την ακροδεξιά εκκλησιαστική ιεραρχία, να καταδικάσουν την όποια κριτική για το ταξίδι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Άγιο Όρος.

Ο ρόλος του ΤVXS, με τα κατά παραγγελία κτυπήματα με μορφή αρθρογραφίας "προβληματισμένων αριστερών", συνιστά ανοιχτή και βάναυση αντιδημοκρατική κίνηση μηχανισμών έναντι της αναγκαιότητας για μια πορεία της ριζοσπαστικής αριστεράς που δεν αφήνεται ως συνταγή στους κομματικούς μηχανισμούς.

Ο κοινωνικός μετασχηματισμός και η ανατροπή δεν μπορεί να είναι οι κινήσεις του κρυμμένου καμπούρη γέρου αλλά το αποτέλεσμα μιας ώριμης πολιτικής και κοινωνικής διαρκούς μάχης με το άνοιγμα κάθε δυνατού μέσου για την διαφορετική σκέψη μέσα στους αγώνες της αριστεράς για την ανατροπή της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Καταδικάζουμε όλη αυτή την αντιδημοκρατική και εν πολλοίς εκχυδαϊσμένη πολιτική πρακτική που βρίσκεται σε εξέλιξη τον τελευταίο καιρό μέσω του TVXS και ζητάμε να σταματήσει άμεσα κάθε προσπάθεια φίμωσης και τρομοκράτησης της κριτικής σκέψης συντρόφων και συντροφισσών εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *