Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ


Ανακοίνωση

ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΜΑΧΗ

Το Διαρκές Συνέδριο καλείται και μπορεί να επιβεβαιώσει πανηγυρικά την επικαιρότητα του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αυτό αποφασίστηκε στο ιδρυτικό συνέδριο το 2013. Οποιαδήποτε ουσιώδης αλλοίωση του προγράμματος αυτού θα δημιουργούσε την πεποίθηση ότι το Δ.Σ. αποτελεί ανεξέλεγκτη και αδιαφανή μεθόδευση για μεταβολή της φυσιογνωμίας και των κατευθύνσεων του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς πολιτική νομιμοποίηση, αφού αντίστοιχες προτάσεις και ενδεχόμενα δεν έχουν κατά κανένα τρόπο τεθεί στα πολιτικά όργανα και τις οργανώσεις του κόμματος.

Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων πρέπει να αποτυπώνει την ιστορία της Αριστεράς, τους αγώνες του ΣΥΡΙΖΑ, τα τοπικά κινήματα και τα κινήματα της οικολογίας και του φεμινισμού. Τα ψηφοδέλτια πρέπει να εγκριθούν στην επόμενη σύνοδο της Κ.Ε. σύμφωνα με το καταστατικό, μόλις ολοκληρωθούν οι προτάσεις υποψηφιοτήτων από τις νομαρχιακές επιτροπές. Οι ανάγκες διεύρυνσης και συμμαχιών μπορεί να ικανοποιηθούν με εκπροσώπους συλλογικοτήτων και προσωπικότητες που δεν είναι μέλη του κόμματος. Εξυπακούεται ότι για κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται η ισχυρή πλειοψηφία του 70% της Κ.Ε., σύμφωνα με το καταστατικό (άρθρο 23).

Στόχος της εκλογικής μάχης είναι η ευρύτερη δυνατή αντιμνημονιακή κοινωνική συμμαχία, που θα οδηγήσει στην κυβερνητική πλειοψηφία. Σε κάθε περίπτωση οι ενδεχόμενες συνεργασίες θα συζητηθούν μετά τις εκλογές, λαμβάνοντας υπόψη τους συσχετισμούς που θα προκύψουν αλλά και με βάση το κυβερνητικό μας πρόγραμμα.

Επισημαίνουμε ότι οι διαδικασίες σύγκλησης του Δ.Σ. είχαν παρατυπίες (άρθρο 16 του καταστατικού). Το σημαντικό όμως είναι να μην οδηγηθούμε σε πολιτικά εσφαλμένες κατευθύνσεις και αποφάσεις υπό την πίεση του ασφυκτικού εκλογικού χρόνου.

ΑΝΕΝΤΑΧΟΙ ΕΝΤΟΣ ΣΥΡΙΖΑ
Αθήνα 2-1-2015

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Επικοινωνία

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *